Satsa på en snygg golvlampa


En golvlampa är en bra lampa, som passar in i de allra flesta rum i ditt hem. Det finns ju idag ett riktigt brett utbud av denna typ av lampa. Du kan hitta svart golvlampa, golvlampa i mässing, golvlampa med en eller flera skärmar och så vidare. Fördelen med en golvlampa är att den kan ha olika funktioner. Dels kan den vara för att du ska få bra ljus då du läser eller handarbetar i soffan i vardagsrummet, dels kan den passa bra att ha som stämningsbelysning. Den kan även användas för att lysa upp mörka hörn i hemmet.

När du ska köpa en golvlampa, så är det bra att först bestämma var den ska stå. Det avgör en del hur den ska se ut och om den ska ha vissa funktioner. En svart golvlampa är snyggt att satsa på om du har mycket annat svart i din inredning eller som kontrast till en helt vit inredning.

Välj en golvlampa för vardagsrummet

Vardagsrummet är ett av de rum där det passar utmärkt att ha en svart golvlampa. I detta rum är det även viktigt att ha flera olika sorters belysning. Så se till att varva allmänbelysning, stämningsbelysning och arbetsbelysning i detta rum. Utöver en snygg svart golvlampa så kan du även satsa på att ha en bra taklampa, ett par bordslampor, lampa bakom din tv och så vidare.

Hitta rätt golvlampa

För att du ska hitta rätt golvlampa för dig, så är det som sagt bra att veta var den ska stå. Kanske du vill ha en precis vid soffan eller fåtöljen, så att du kan se då du läser, eller då du broderar eller göra annat handarbete? Här kan det passa bra att välja en modell som går att rikta åt olika håll. Det är även bra att välja en modell som är ganska hög. Det gör att du då kan justera ljuset åt det håll du behöver.

Att sätta en svart golvlampa i ett hörn i ett rum, det gör att rummet lyser upp på ett bra sätt. Det eftersom ljuset kan reflekteras bra mot både golv och väggar. Det skapar en bra rymd.

En golvlampa vars ljus riktas uppåt eller mot sidorna kan ge en bra mysfaktor till det rum den ska stå i. Vill du ha ljus mot flera punkter i rummet, så satsa på en som har flera armar/skärmar.

Vilken golvlampa passar dig och ditt hem?

Idag är det ju så att det finns grymt många varianter och stilar på golvlampor. De kommer även i olika färger och i olika material. Det gör att du kan hitta svarta golvlampor, vita golvlampor, golvlampor i mässing, golvlampor i trä och så vidare. Sedan finns det ju även moderna golvlampor, retro golvlampor, romantiska golvlampor och en massa mer.

Det kan vara bra att utgå från den stil och den färg som finns i det rum där du ska ha din golvlampa. Kanske du har lampor av en viss serie redan? Kolla då om det även finns en golvlampa i samma serie.