Hitta den perfekta hängmattan

Bra frågor att ställa

Innan du köper en hängmatta, fundera och svara på dessa frågor:

  • Hur många ska få plats i den?
  • Ska hängmattan användas av vuxna eller barn? 
  • Vill du enkelt kunna ta med den eller ska den hänga på samma plats hela tiden? 
  • Behöver du en stor eller liten modell? 
  • Planerar du att sova i hängmattan under en hel natt eller ska det endast vara en plats för kortare vila?
  • Behöver du ha en vattentålig hängmatta som klarar av friluftslivet?
  • Hur mycket får hängmattan kosta?
  • Vilket underhåll krävs och kan den tvättas i maskin?

Idag finns det dubbla hängmattor, med plats för två. En sådan är även riktigt bekväm om du ska vara själv i den. Idag finns det ju hängmattor för alla sorters önskemål och för alla sorters plånböcker med för den delen. De finns i olika längder, storlekar och modeller.

Att ha en bra storlek är ju viktigt. Utöver det, så är det även bra att fundera på vad för material och utseende som du vill ha. Idag är det poppis med hängmattor av nät och nylon så väl som det även är populärt med hängmattor med mönster inspirerad av Sydamerika.

Bra tips när du ska köpa hängmatta

En viktig del av valet av hängmatta, är vad för material den ska vara i. Grejen är att slitstarka material, de håller ju längre. Är det så att du har tänkt att använda dig av din hängmatta väldigt ofta, så är det ju ett hållbart material du måste välja! Ett bra alternativ är att välja en hängmatta i bomull. Den är bekväm att ligga i samt lätt att laga om den mot förmodan skulle gå sönder. Den är även slitstark samt att den har ett tyg som andas. Dock är den lite känslig mot vind och regn.

Ett annat bra alternativ är hängmatta i nylon. De tål regn, vind och är riktigt slitstarka. Dock har de en nackdel och det är kan åldras på ett tråkigt sätt.

Sköt om din hängmatta

Om du har köpt dig en hängmatta, så vill du ju med största säkerhet även att den ska hålla så länge som möjligt. Det kommer den att göra, om du tar väl hand om den. Se till att den inte hänger bara rakt i solen. Så slipper den blekas på ett fult sätt. Du kan även satsa på att ta in den då du inte använder den om du är extra rädd om den.