Satsa på trädgårdsmöbler i bambu

Lounge eller enskilda möbler – du väljer!

När du tänker på trädgårdsmöbler i bambu är kanske det mest naturliga att tänka på inbjudande soffor av bambu. En vacker bambusoffa förgyller vilken uteplats eller altan som helst. Det naturliga materialet är stilrent samtidigt som det ger en mysig känsla men det finns även mängder med andra möbler. Matsalsbord, bänk, parasoll, soffbord. Du väljer helt och hållet vilken kombination du vill ha. Älskar du att sola finns det naturligtvis både estetiskt vackra men också sköna solstolar och solsängar i bambu. Gillar du lounge-möbler finns det mängder med olika alternativ för dig. Utöver soffa, bord, fåtöljer i bambu kan du kombinera med olika dynor. Dessa finns i olika färger och olika fasthet och hårdhet. Även dessa ger dig en unik möjlighet att kombinera din trädgård eller uteplats på oändligt många sätt.

Svårt att sköta?

Det är verkligen inte så svårt att sköta om dina nya trädgårdsmöbler. För att förlänga bambuns livslängd, bör du behandla möbeln med ett skyddsmedel innan du börjar använda möblerna. Efter detta bör du rengöra dina möbler med jämna mellanrum. Som minimum en gång om året, för att undgå att ytan blir mottaglig för smuts, fett och damm. Du börjar med att rengöra möbeln med en ren trasa med såpa och vatten. När du gjort detta torkar du möbeln med en torr trasa eller låter den lufttorka ordentligt innan användning. Behandlingen av bambu skall alltid ske i fibrets riktning. Utöver detta bör du torka av allt som spills på möbeln med detsamma för att minska risken för märken och svampangrepp. Med tidens gång kommer bambun gradvist tappa i färg, detta då det är ett naturmaterial. Detta är helt naturligt och ytan får då en grå patinafärg. 

Skäl att välja bambu

En naturlig fråga att ställa sig är varför du ska satsa på trädgårdsmöbler i bambu överhuvudtaget? Det är främst tre skäl till varför bambu är att föredra framför andra. Bambu är en snabbt växande planta och ytan på träet är mer slitstarkt än många andra träsorter. Det gör bland annat att livslängden är lång. Detta under förutsättning att förarbetet är ordentligt gjort. Bambu är en planta som friger mycket syre och upptar därför stora mängder av CO2. Bambumöbler ses därför som ett bra miljöval eftersom det är en hållbar och förnyelsebar resurs. För det andra finns det ett brett urval och ett brett sortiment av trädgårdsmöbler i bambu. Möjligheten är därför stor att du finner just det du söker efter. Avslutningsvis finns det en väldig komfort i dessa utemöbler. Du kan dessutom alternera stil, form och färg genom att välja olika tygdynor till dina möbler.